Синдромът на Алиса в Страната на чудесата, синдромът на вмъкване на

...
Синдромът на Алиса в Страната на чудесата, синдромът на вмъкване на
Коментари Харесай

12-те най-впечатляващи психически разстройства

Синдромът на Алиса в Страната на чудесата, синдромът на проникване на думи, клинична ликантропия, синдромът “Париж ” и още – психическите разстройства идват във всевъзможни форми и размери. От преходни епизоди до непрекъснати и нелечими заболявания.

Но всички те имат нещо общо: разделеност от действителността. Разстройствата и делюзиите не слушат гласа на разсъдъка и не се прекланят пред обстоятелствата.

Ето 12 от най-странните  душевен заблуди:

1. Синдромът на Алиса в Страната на чудесата - това разстройство визира усещанията ни за пространство и време. Страдащите виждат някои обекти по-малки, в сравнение с са, а някои по-големи.

2. Синдромът на ходещия мъртвец – страдащият счита, че е мъртъв, не съществува или е изгубил вътрешните си органи. По предписание отхвърля, че съществува.

3. Сидромът “Капграс ” – страдащият от него счита, че негов непосредствен е бил заменен незабележимо с различен човек, който наподобява еднакъв с първия, само че не е същата персона.

4. Синдромът “Лудостта на двамата ” – при него двама души, които живеят наоколо, споделят общи илюзии и заблуди. 

5. Синдромът “Париж ” – преходно положение, което визира туристите в Париж, които откриват, че градът не дава отговор на упованията им. Включва халюцинации, мании за гонене, тревога и други соматични признаци.

6. Синдромът на вкараните мисли – освен това положение страдащият е уверен, че мислите му не са неговите лични и че от време на време идват от различен избран човек (а в някои случаи даже не знае източника им).

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР